Lahden pyöräilijät banneri

Messilä Bike Weekend oli menestys!

22. heinäkuuta 2013

Messil_Bike_Weekend_kisaalue.jpg

Lahden Pyöräilijöiden ja Retkikunta Messilä Racingin yhteistyönä järjestetty tapahtuma sai todella hyvän vastaanoton kilpailijoiden ja yhteistyökumppaneiden puolesta.

Lahden Pyöräilijät kiittää kilpailijoita, yhteistyökumppaneita, yleisöä ja talkoolaisia hienosta viikonlopusta.


Fazer Real XCO SM-Kilpailut

21. heinäkuuta 2013

Vastaranta ja Alusniemi XCO-mestareiksi

XCO:n SM-kisat käytiin Messilässä vauhdikkaalla radalla. Kisat keräsivät lähes 200 kilpailijaa taistelemaan maastopyöräilymitaleista.
Messil_Bike_Weekend_startti.jpg


Maan upeimmat ajoasut

11. heinäkuuta 2013

Lahden Pyöräilijöiden ajoasu on saanut kauden aikana ihailua osakseen.
Seuran perinteitä kunnioittava pyöräilyasu on Antti Peltosen käsialaa.

Antti Peltosen mukaan Lahden Pyöräilijöiden visuaalisen ilmeen kanssa työskenteleminen oli ideaalinen tilanne. Projekti aloitettiin "puhtaalta pöydältä", aina seuran nimen kirjoitusasua ja logoa myöten. Monesti seuran nimi piilotetaan kryptisten lyhenteiden taakse ja Peltonen halusi tehdä tähän poikkeuksen.

Mielessäni oli yleinen tympääntyminen pyöräilyseurojen asusteisiin ja pyöräilyseurojen graafisiin ilmeisiin, varsinkin Suomessa. Tuntui, että niihin ei ymmärretä eikä välitetä panostaa. Olen pitänyt ennen 80-lukua tehtyjen ajoasujen selkeästä typografiasta ja värityksestä, Peltonen sanoo.


SM maantie 28.-30.6.2013

30. kesäkuuta 2013

Väliaikalähdöt 28.6.2013

Tänä vuonna maantiepyöräilyn Suomen mestaruuskilpailut järjestettiin Porin Noormarkussa. Väliaikalähdön (puhekielessä tempo, ilmeisesti ruotsin kielen sanasta tempolopp) kilpailuun oli ilmoittautunut ihan mukavan oloinen edustus suomalaisia täysiä ajamisen erikoismiehiä ja -naisia, ja iltakilpailuna ajetun päivän startit venyivätkin pitkälle iltaan myöden. Järjestelyistä oli jälleen kiittäminen Koiviston Iskun pyöräkisojen järjestämisen superorganisaatiota. Kaikki toimi kuten SM-kisoilta olettaasopikin, ja kilpailijat saivat rauhassa keskittyä juttuunsa. Ajajien keskuudessa oltiin lähtöpaikalla niukkasanaisia, mutta ajon jälkeen tunnelma oli laajalti jo paljon avoimempi. Pyörät mitattiin tämän vuoden kalenteritempoissa ensimmäistä kertaa, ja allekirjoittanutkin törmäsi ensimmäistä kertaa myös pyörän punnitukseen. Hyvä.


SM Omnium 15.-16.6.2013

16. kesäkuuta 2013

LaPyn uusi ratatiimi pistetiin tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa kunnolla koetukselle Helsingin Olympiavelodromilla järjestetyissä omniumin SM kisoissa. Miesten kilpailuun oli ilmoittautunut kokonaista 13 kilpailijaa, mutta joukossa oli oletettavasti kyllä ainakin allekirjoittaneelle ihan riittävän kovia vastakilpailijoita pienestä osallistujamäärästä huolimatta. Vanha velodromi olla jötköttää Käpylässä since 1950 tai jotain, ja ei ehkä ihan vastaa enää sitä mitä ratapyöräily nykyään on, kun nykytyylisten säältä suojattujen parkettipintojen sijasta ajetaan edelleen ulkona pikkuhiljaa reikiintyvällä pomppuisella betonilla. Edes kesällä ei koskaan tiedä kovin varmasti, onko kisat vai ei, koska sateella pinta on liian liukas ajettavaksi. Nyt kävi tuuri kun säät sallivat ajamisen. Mitä nyt pieni vastatuuli kiusasi välillä vähän yhdellä suoralla. Jotkut eivät enää täällä halua radan huonon kunnon takia ajaakaan, mutta kyllä se ajopaikkana pitää vielä ratapyöräilyä harrastuksena elossa, kun ei parempaakaan ole. Ainakin minulle.


RSS-kuvake