Wattbike Cup 2/4 19.1.2013, 4km (SM)

admin
1. helmikuuta 2013

Hallikausi tuli puoleen väliin, kun saatiin Wattbiken toinen osakilpailu nautiskeltua läpi. Pyöräliike Lundberg Keravalla tarjosi jälleen tilojaan kilpailukäyttöön viime vuoden tapaan, jolloin kokeilin Wattbikeä ensimmäisen kerran. Odotukset eivät olleet kovin korkealla, koska aiemmin tänä talvena Liikuntamyllyssä pidetyssä osakilpailussa Samuel Halme pisteli melko ilmiöimäisellä ~4:27 ajalla voittoon minun jäädessä ~4:35:een. Myllyssä ajoin kuitenkin ensimmäistä kertaa enemmän samanlaisissa olosuhteissa kuin missä olen tottunut harjoittelemeen (tuuletus), ja huomasin että Wattbike näytti jonkin verran enemmän tehoa kuin omat tehomittarini. Tiesin että voisin Myllyn ajasta vielä parantaa hyvällä vauhdinjaolla ja sopivalla valmistautumisella, mutta jos Samuel myös alkaisi parantamaan, niin en kyllä siihen vauhtiin pystyisi enää tarjoamaan vastusta.

Myllyssä sain keskitehoksi 508 wattia ja ajattelin lähteä vähän sen yläpuolelta, ja alkupolkasun jälkeen katsoa ja varmistella, että tuntuma tehoeroissa olisi sama kuin aiemmin kokemani eikä vain pyöräkohtainen. Lisää epävarmuutta toi pettymyksekseni tehty päätös tuulettimien kieltämisestä, jonka seurauksena en olisi varma kuinka paljon se heikentäisi ajoa. Oli kuitenkin kova pakkanen ja ulkoa tuli ihmisten kulkiessa viileää ilmaa, joten yritin lähtöä odotellessa pysyä toiveikkaana. Nopeasti alun jälkeen huomasin että tuntuma tehoeroissa oli sama kuin Myllyssä, joten nostelin 530W tuntumaan, jossa olin ajatellut että on mahdollista mennä loppuun. Reidet ja koko yläruumis tärisi vähän, mutta yritin vaan pysyä mahdollisimman hyvin samassa asennossa ja kadenssissa. Kisoissa en oikein ole ilman silmälaseja nähnyt tv-ruutuja tai edes oman pyöräni näyttöä kunnolla, joten tuijotin vain isoimpana näytöllä näkyviä watteja, muiden etenemisestä en tiennyt mitään. Viimeisen kilometrin alkamisen kuulutuksen kuulin ja siitä pystyin vielä alkaa kirisitämään 550-560 tuntumaan joksikin aikaa ja keskiteho 535. Ei siis ihan nappisuoritus vauhdinjaon osalta, kun oli pakissa vielä sen verran. Riitti kuitenkin, koska Samuel oli hyvän alun jälkeen jäänyt vähän taaemmaksi.

Talviharjoitteluni runkona ovat pitkälti olleet trainerillä tehdyt tempo/SST-treenit, mutta sitten myös spesifisemmät maksimihapenoton treenit Wattbikeä varten, tulipa muutama maksimihapollinenkin veto vedeltyä. Kaikki hyvää harjoittelua ja sopii minulle hyvin. Wattbikessä on niin hyvä ajotuntuma, että tekisi mieli myös harjoitella sillä.

Miehet yleinen, 4000m
1. Jussi Nummikko LaPy 04:30,53
2. Ville-Pekka Reponen IK-32 04:35,22
3. Juha Kettunen IK-32 04:37,79
4. Tero Pusa KoPy 04:40,74
5. Samuel Halme Team Medilaser/ P-P 04:41,17
6. Teemu Hämäläinen KoPy 04:44,79
7. Arttu Mäkinen HyPy 04:54,49
8. Risto Parviainen KorsKa 05:02,75
9. Juho Saloniemi OriToive 05:04,64
10. Timo Karttiala Zeus 05:39,42
wattbike

Kommentit

Jätä vastaus(Sähköpostiosoitettasi ei näytetä julkisesti.)


Captcha-koodi

Napsauta kuvaa nähdäksesi toisen captcha koodin.