Päijät-Hämeen Maastocup 2018

admin
3. huhtikuuta 2014

 

Kesällä 2018 ajetaan neljän kisan sarja.

Seuraa tiedotusta fillarifoorumilla sekä Lahden Pyöräilijöiden facebook-sivuilla

Jos olet halukas järjestämään osakilpailun, vielä ei ole myöhäistä. Laita viestiä bd5T][iLD8EPF.{IK3}s|q/p]#[PYrkJ9R-$%2J2{]/4whUqzpZ

SÄÄNNÖT

AIKATAULU
Ilmoittautuminen klo 17.30-18.00
Kilpailun startti klo 18.30

SARJAT
Kilpailusarjat ovat naiset yleinen, miehet yleinen, harraste ja juniorit (alle 18v.)

KILPAILUFORMAATTI
PH Cupin kilpailuformaatti on XCO, jonka lisäksi mukana on myös maastotempo sekä Strava-kilpailu.

KILPAILUN KESTO
XCO-kilpailujen kesto on yleisessä sarjassa noin 60 minuuttia, mikä radasta riippuen tarkoittaa noin 5-6 kierroksen kisaa. Harraste ajaa (noin) 4 kierrosta ja juniorit (noin) 2 kierrosta. Maastotempossa ja Strava-kilpailussa kaikilla on sama matka.

CUP JA PALKINNOT
PH Cupin loppupisteisiin huomioidaan neljä osakilpailua. Päätöstapahtumassa jaetaan pisteet 1,5-kertaisena. Cupissa luovutetaan sarjojen voittajille kiertopalkinto seuraavaan kisakauteen saakka ja lisäksi cupin finaalissa palkitaan sarjojen viisi parasta. Osakilpailuista ei ole erillisiä palkintoja.

OSALLISTUMISMAKSU
Juniorit saavat osallistua kilpailuun ilmaiseksi, muiden sarjojen osallistumismaksu on 5 euroa. 20 eurolla voi lunastaa oman numeron, joka oikeuttaa osallistumaan cupin kaikkiin osakilpailuihin. 

ILMOITTATUMINEN 
Ilmoittautuminen kilpailupaikalla klo 17:30-18:00

STARTTI
Kilpailu alkaa klo 18:30

VASTUUKYSYMYKSET
Kilpailijat huolehtivat itse omasta vakuutusturvastaan ja osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan. Kilpailuun osallistuminen ei edellytä SPU:n myöntämää kilpailulisenssiä ja tapahtuma ei ole SPU:n alainen.


Pysykää kuulolla – lisätietoja luvassa kun seuraavat osakilpailut lähestyvät. Tervetuloa!!

Historiaa

Cupin juuret ovat 1990-luvun puolivälistä, jolloin maastopyörillä ajettiin cup-luonteisesti kilpaa Järvelän ja Orimattilan maastoissa. Paikallisen pyöräkauppiaan ja muutaman maastopyöräaktiivin pyörittämissä viikkokilpailuissa oli niin hyvä meininki, että yhä useammin matka vei maanantai-iltaisin pääkaupunkiseudun sijaan mittelemään maastopyöräilyn paremmuudesta Järvelän tai Orimattilan hiekkaharjuille. Osallistumismaksu taisi olla kymmenen markkaa ja painoarvo oli enemmän hauskanpidossa ja maastopyörällä ajamisessa hyvässä seurassa, kuin ryppyotsaisessa kilpailemisessa. ”Rata on merkitty opasnuolin, vanha tuttu reitti ja kukaan ei sitten oikaise” kuului lähettäjän saatesanat ennen jokaisen kilpailun starttia. Tulokset kuitenkin kirjattiin ja eniten pisteitä kerännyt pokkasi pokaalin cup-finaalin jälkeen.

Tuota samaa meininkiä kaivattiin uudelleen. Jollain maastopyörälenkillä tuli puhetta poikien kanssa hyvällä fiiliksellä varustetun maastopyöräcupin henkiinherättämisestä. Päijät-Hämeen Maastopyöräcup polkaistiin käyntiin kesällä 2006. Heti alun perinkin oli selvää luoda puitteet tapahtumalle, johon kuka hyvänsä voisi ottaa osaa. Piti vain omistaa pyörä, kypärä ja hanskat ja halua ottaa mittaa itsestään. Tuolloin luotiin tapahtuma johon jokainen maastopyöräilyn ystävä on tervetullut taitotasoon, kokemukseen tai fyysiseen kuntotasoon katsomatta. Kaikkien lajien voimavara ovat juniorit. Siksi junnusarja ajaa Päijät-Hämeen Maastocupissa ilman osallistumismaksua, sillä juuri näitä sankareita ja tulevia mestareita haluamme starttiviivalle sankoin joukoin.

Yleistä kisoista

Kilpailut ajetaan teknisesti helpohkoilla maastoradoilla useamman kierroksen kilpailuna. Yhden kierroksen pituus vaihtelee kahden ja neljän kilometrin välillä ja kierrosmäärä sarjojen mukaan. Startti tapahtuu yhteislähtönä. Osallistuakseen ei tarvitse olla maastoajon ekspertti. Radat ovat teknisesti helppoja, kuitenkin oikeaa maastopyöräilyä. Kuntotason mukaan voi valita sopivan sarjan ja matkan. Osakilpailut järjestetään samoilla radoilla, joten vauhdin ja tason kehitystä voi mittailla vertaamalla edellisten osakilpailujen aikoja. Tai sitten vain ajaa kilpaa hauskanpidon vuoksi!

2018 Kilpailut toteutetaan vanhalla kaavalla ja osittain uusilla radoilla. Aikataulut tarkentuvat kevään edetessä.